Відкрита онлайн-лекція “Невербальна поведінка під час політичних дебатів: виграшні та програшні рішення”

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас 03 лютого о 17.00 взяти участь у відкритій онлайн-лекції члена правління Асоціації політичних психологів України Нігори Хазратової “Невербальна поведінка під час політичних дебатів: виграшні та програшні рішення”
Політика, як мистецтво публічного та відповідального управління має свої прояви. Одним з таких є політичні дебати. 
 У 1960 році, в США відбулися перші теледебати, між сенатором-демократом Джоном Кеннеді та віце-президентом республіканець Річардом Ніксоном. Завдяки телетрансляції ці дебати побачили 70 мільйонів американців.

З цього моменту політичні дебати виходять на новий рівень. Якщо раніше увага зосереджувалась на тому, що політики скажуть, то тепер зауважують на зовнішній вигляд та поведінку. 
Вихід, рухи, міміка, тембр та тон голосу політика може повідати більше про цінності, позицію, спрямування, стиль керівництва даного політика, аніж завчені тексти.
 
Ми з Вами були свідками політичних дебатів кандидатів в Президенти України: Петра Порошенка та Володимира Зеленського на НСК “Олімпійський”. Європі запам’яталися дебати Валенса проти Кваснєвського, Шредера проти Меркель, які стали істотною подією для тих виборців, які ще вагалися кому віддати свій голос. 

На сьогодні існує безліч медіа проектів (TV, YouTube та ін.) де ключовим форматом взаємодії із опонентом і глядачами є дебати. Та чи бачимо ми реакції тіла за неспинним потоком словесності, чи відчуваємо справжні емоції та наміри політиків під час їх публічних виступів?
 
Спробуємо поспостерігати за цим явищем, і допоможе нам в цьому 
Хазратова Нігора – член правління Асоціації політичних психологів України, доктор психологічних наук, професор кафедри теоретичної та практичної психології Національного університету “Львівська політехніка”.
 
Реєструйтесь на нашу онлайн-подію за посиланням:https://forms.gle/Mk1MypTUSrGJZqXY8
Усім зареєстрованим надійде запрошення на Zoom-конференцію.
Участь в рамках заходу Безкоштовна.
Будемо вдячні, якщо ви поширите інформацію серед колег та друзів, серед зацікавлених осіб.
Стежити за подією можна на Facebook
До зустрічі на лекції!